”Anna Ardin går återigen islamofobernas ärenden och göder främlingsfientligheten i Sverige”, skriver Christer Sturmark på JKPG LIVE Debatt.

Han svarar nu på hennes attack mot hans krönika.

”Anna Ardin går återigen
islamofobernas ärenden”

Samma dag som två svenskar grips i Göteborg, misstänkta för terror genom mord i Syrien 2013, skriver Anna Ardin en debattartikel på JKPG Live där hon fortsätter med sina djupt obehagliga trakasserier av den muslimska feministen Hanna Gadban. Hon fortsätter anklaga Gadban för att ägna sig åt hets mot folkgrupp, ett brott enligt den svenska brottsbalken (16 kap. 8 §). Brottet kan ge fängelse upp till 4 år.

Ardin sätter sig också till doms över Hanna Gadbans muslimska tro. Bara för att hon inte praktiserar några muslimska religiösa sedvänjor, anser Ardin att hon inte är en ”äkta muslim”.  Här har hon mycket gemensamt med islamisterna.

Hanna Gadban skrev personligt och utlämnande i Aftonbladet i veckan, men det låtsas Ardin inte om. Istället fortsätter hon att dra upp flera år gamla Facebookinlägg som Gadban skrivit i affekt och redan bett om ursäkt för. Att Ardin själv presterat flera Twitterinlägg den senaste veckan som hon tvingats be om ursäkt för (och ännu fler som hon tveklöst borde be om ursäkt för) tycks inte hindra henne från att döma andra med andra måttstockar än sig själv.

Ardin skriver vidare att hon anser att Gadban ”hetsat mot muslimer” för att hon har kritiserat hijabuppropet i denna artikel i Aftonbladet. Hon tycks mena att det inte kan existera något legitimt skäl till kritik om syftet inte är att hetsa. Det är en bisarr uppfattning. Hon länkar själv till Gadbans text och chansar antagligen på att ingen läser den. Gör man det framgår det att Gadban försöker problematisera det faktum att kampanjen osynliggör de kvinnor som tvingas bära slöja. Hon har varit mycket tydlig med att vuxna människor måste få välja själva, båda att ta på eller ta av slöjan.

Ardin låtsas också som om vi är oeniga om ”lagens beviskrav”. Men så är inte fallet. Beviskraven är inte problemet här. Det Gadban har skrivit finns väl dokumenterat. Problemet är att det hon skrivit naturligtvis inte är hets mot muslimer, vilket Anna Ardin påstår. Sin vana trogen är hon lättsinnig med sanningen; antingen bör hon sluta förtala Gadban och be om ursäkt för anklagelsen om hets mot folkgrupp, eller så bör hon polisanmäla henne för hets mot folkgrupp så att det får en riktig prövning.

Ardins ”ursäkt” till Gadban såg ut så här: ”Förlåt, ångrar att jag sa rasist, bra om du vill sluta hetsa mot muslimer. Grattis till funnen tro.”

Detta är, som alla kan se, ingen ursäkt utan ytterligare en förolämpning: hon fortsätter att hävda hets mot muslimer (tänk dig att du säger till en oskyldig person: ”bra att du vill sluta slå din fru”– är det en ursäkt eller en förolämpning?). Hennes hånfulla ”grattis till funnen tro” är en insinuation om att Gadban inte varit troende tidigare. Jag har svårt att tänka mig ett mer kränkande sätt att bemöta Gadban.

Slutligen: det sätt på vilket den här debatten förs är ett mycket stort problem. Ardin bidrar till ett omfattande svek mot muslimska kvinnor och andra muslimer som höjer sina röster mot radikalisering och islamism. Anna Ardin går återigen islamofobernas ärenden och göder främlingsfientligheten i Sverige, förmodligen utan att begripa det själv.

Christer Sturmark 

Redaktionen: Den här debatten har tidigare förts på Aftonbladet och återaktualliserades genom Christer Sturmarks krönika på JKPG LIVE. Efter det här inlägget stänger vi debatten.

Kommentarer

Fler nyheter

Ett slag för en idrott i skuggan

Tidigt mål räckte för HFF

Så ska ”Giffarna” stoppa Cibicki

Brahe Baskets herrlag inriktar sig på spel i division 2 kommande säsong. Foto: PeaX Svensson

Åkte ur – men kan bli kvar: ”Inte sannolikt”

pilSer inte ut att erbjudas en plats i Basketettan.
Tenhult vidare i Hyundai Cup. Arkivbild. Foto: PeaX Svensson

Tenhult vidare i cupen – knäckte Haga

pilVidare till åttondelsfinal.

Två klubbar i olika riktningar

Klasskillnad i derbyt

Foto: PeaX Svensson

Hett lokalderby väntar på Rosenlund

Foto: Johan Freijd / HV71

Här är HV71:s nya tredjeställ

pilNu är det klart hur HV71:s tredjeställ ser ut nästa säsong.

Hasani om ryktena: ”Inget jag lägger fokus på”