Stjärnbacken lämnar
Ryssland – nu kan han
återvända till HV71

Mattias Karlsson spelade i HV71 2011 till 2015 innan han lämnade för ryska Severstal Cherepovets förra året. Men det blir bara en säsong där och nu kan han återvända till Sverige och HV71.
– Jag kommer inte att vara kvar där. Det känns mer troligt att det blir Sverige, säger han till JKPG LIVE.

Det går just nu tungt för HV71 i SHL och laget parkera bara på en niondeplats i tabellen. Men här är ett glädjebesked för alla supportrar, backjätten Mattias ”Kolan”  Karlsson kan tänka sig att återvända till klubben. ”Kolan” som just nu spelat i Severstal Cherepovets i Ryssland har gjort 12 poäng på 59 matcher den gångna säsongen som gick och redan är över och han var på besök i Kinnarps Arena under onsdagen.
– Vi har ju inte spelat bra, vi kom ju 29:a av 30 lag så det var en dålig säsong för oss. Jag tror det var en stor missräkning för föreningen för det var en högre budget i år och de hade väl en betydligt bättre målsättning.

Karlsson har bara varit ett år i Ryssland nu, men han tycker det stundtals har varit jobbigt då familjen är kvar i Sverige.
– Det är tufft när man inte har familjen med sig. De var och hälsa på mig i två svängar, det är en sådan stor omställning. Jag är van vid att göra allting med barnen och när min sambo jobbar så är det ofta jag som hämta barnen efter skolan och åker på aktiviteter. Nu sitter man bara hemma och gör ingenting, jag tycker inte det är speciellt kul. jag har hellre fullt upp än att bara ligga i soffan.
Hur får man tiden att gå då?
– Man ringer till kompisar och sitter vid datorn och kollar film. Det är inte så lätt att få tiden att gå.
Hur är det annars att bo i Ryssland?
– Det är varierande. En del städer är jättefina och sedan kommer man till andra städer där det ser ut som gud har glömt dem. Min stad är ingen höjdarstad, det finns inte så mycket att göra. Det är en fabriksstad med ett stort stålverk, men det bor 300 000 människor där. Men det ser ut som att det bor 30 000 där, jag vet inte var alla är, de måste vara i fabriken säger han med ett skratt.

Backen som spelade i HV från 2011 till 2015 öppnar ändå lite för en flytt tillbaka till klubben.
– Jag kommer inte att vara kvar där jag spelar nu, det vet jag. Sen vet jag inte, jag stänger inte dörren helt till Ryssland, men jag har svårt att se att jag ska åka tillbaka. Det skulle verkligen vara på mina villkor med att ha man kan ha med sig familjen och så, men det är inte så många ställen det funkar. Det känns mer troligt att det blir Sverige.
Är HV det enda alternativet i Sverige?
– Jag måste ju vara realistisk, jag har ju inte haft någon supersäsong. Men det är klart att HV är ett alternativ eftersom jag har varit här i fyra år och att jag har familjen här. Men jag vet ju fortfarande inte om HV vill ha mig. Man får ju kolla upp vilka klubbar som är intresserade.
Att lägga ner karriären är lite väl tidigt va?
– Jag hoppas ju kunna spela fem-sex år till, så det känns lite tidigt, säger han med ett leende.
Har du fört någon dialog med HV?
– Jag kom hem i torsdags.
Men du har inte haft det innan under säsongen?
– Inte speciellt, jag har fokuserat på säsongen i Ryssland. Vi avslutade säsongen den 18 februari och transferfönstret stängde den 15 februari och klubbarna har nog haft fokus på att stärka trupperna till den här säsongen och inte till nästa.

Karlsson åker tillbaka tills Ryssland på måndag och tränar med sin klubb tills den 15 april innan han kommer hem till Sverige igen. Där väntar då träning på egen hand.
– Det känns bra. Jag gjorde det förra året och fick då väldigt bra svar på kroppen, men jag bevisade för mig själv att jag klarade av det utan problem.

Hur bra koll har du på årets HV?
– Jag har följt nästan alla matcher, det är ju två timmars tidsskillnad. Och årets ord är nog upp och ner. Jämnheten har inte funnits där riktigt i år.
Vad kan du bidra med om du går till HV?
– Jag är en stabil spelare, jag kan producera framåt och jag kan spela i egen zon. Där jag spelar så hoppas jag kan bidra med stabilitet, avslutar han.

Kommentarer

Fler nyheter

160925-foto-peax-hc-dalen-vs-helsingborg-hc-hockey-2016-div1-norrahammar-skandiamaklaren-arena-19

Bekväm seger för Dalen

161008-basket-2016-div1-dam-foto-peax-huskvana-huskvana-sporthall-wb-sparks-vs-lobas-8

Sparks plockade poäng i Skåne

HÄR firar J-Södra stjärnan med landslaget – ”Fantastiskt och magiskt”

Tränare, Johan Lindbom, HV71

Så ska HV hålla formen: ‘‘Ger oss möjlighet att vinna’’

pilJohan Lindbom inför tisdagens match mot Lukko Rauma.

Dalen förlorade på straffar mot Troja Ljungby

161009-basket-2016-brahe-basket-vs-hammarby-div1-dam-foto-peax-huskvarna-huskvarna-sporthall-6

Nykomlingarna för svåra för Brahe

brahe-Kalmar

Fysisk och tuff match hindrade inte Brahe

(24) Erik Christensen, HV71 - Djurgårdens IF Foto: Mattias Landström

Christensen målskytt direkt i återkomsten

161008-allsvenskan-arenan-foto-peax-idrottshuset-innebandy-2016-jik-vs-visby

”Jag är stolt över att vara kapten idag”

Jacob Cederholm 
Foto: PeaX

HV-talangen lånas ut till allsvenskan