Alliansen går nu SD:s ärenden

Observera att detta är en debattartikel och att JKPG Live inte står för de åsikter som presenteras i texten.

Den blomstertid nu kommer är en återkommande sång på skolavslutningar landet över. Något som också har varit återkommande inför varje skolavslutning är den svenska flaggan samt om skolavslutningar ska hållas i kyrkan eller ej. Enligt SD ska skolavslutningar och liknande events hållas i kyrkan, men långt ifrån alla håller med om detta.

Sverige är ett land med religionsfrihet. Men det är samtidigt ett kristet land och mycket av våra traditioner grundar sig i kristendomen. Högtider brukar utspela sig i kyrkan, bland annat bröllop, konfirmation och även skolavslutningar. Men varje år väcks det en debatt om barnen och föräldrarna som inte är kristna, och framför allt de som tror på en annan religion. Ska dessa personer verkligen behöva tvingas in i kyrkan? Ja tycker SD, och nu även Alliansen som går SD:s ärenden.

Den andra sidan tycker att det är onödigt att fira skolavslutningar i kyrkan med en präst eftersom att skolan inte har någonting med religion att göra. Kyrkor kan få vissa personer att känna sig obekväma, speciellt om de tillhör en annan religion. Precis som Samuel Gödren från SD inte vill sitta jämte en muslim och be. Därför är det många som tycker att skolavslutningar kan hållas i andra lokaler, iallafall om det finns möjlighet.

About Anders Svärd

Lämna en kommentar