Här är kommentaren SD i Mullsjö vägrar ta bort

SD i Mullsjö har fått en kommentar på sin Facebook som de vägrar att ta bort, trots att många anser att det är hets mot folkgrupp och till och med mordhot. Kommentaren lyder ”släpp ut pyromanerna de enda som kan stoppa idioterna!!!”.

Det rör sig om kommentarer angående ett flyktingboende där en person har kommenterat ”släpp ut pyromanerna de enda som kan stoppa idioterna!!!”. Detta indikerar på att personen tycker att flyktingboendet bör brännas ned, vilket är mordbrand. Kommentaren är alltså ett hot om mord, vilket är olagligt. Trots detta väljer SD i Mullsjö att ha kvar kommentaren på deras Facebook sida. Användare på Facebook skrev kommentarer och frågade SD i Mullsjö om de tyckte att det var okej att folk yttrar sig om mordhot varpå de svarade ”Yttrandefriheten är något av det viktigaste vi har enligt mig. Om du anser att någon kommentar är brottslig så vänd dig till Polisen så kan de utreda detta. Mvh Angelica.”

Att utredningen av brott är en fråga för Polisen är det ingen som säger något om. Detta handlar om huruvida SD tycker att det är okej att uttrycka sådana saker, vilket de verkar tycka med tanke på svaret från Angelica som representerar SD Mullsjö på Facebook.

Läs också andra nedlåtande uttalanden från SD som när Samuel Godren från SD sa -jag vill inte sitta jämte en muslim och be.

About Anders Svärd

Lämna en kommentar