Dalens ilska – synd att domaren ska gå in och förstöra en match

HC Dalen och Kristianstads IK spelade en match mot varandra. Det var en match som var riktigt bra spelad från båda parter och det var med spänning som vi följde matchen.

I första perioden tog HC Dalen ledningen med 1 – 0 mot Kristianstads IK. Det var Rasmus Kronstrand som gjorde målet. Att HC Dalen skulle vinna första perioden kom oväntat eftersom att det faktiskt var Kristianstads IK som var klart bättre och hade övertag om spelet under nästan hela perioden.

Men i den andra perioden kvitterade Filip Peterson under spel i powerplay. Sedan hände det som skapade rubriker. Under en avvaktande utvisning som bedömdes som 2+2 gjorde Kristianstads IK först ett mål, och sedan ett till.

Efter händelsen sa Pelle Gustafsson som är Dalens tränare: -Det är matchavgörande. De är bra i powerplay. Det är där matchen avgörs. Jag vet inte, jag får väl läsa regelboken igen men är det en som ligger ansiktsskadad på isen så ska domaren blåsa av. Pelle var besviken på domarens sätt att agera.

För att få en mer detaljerad historia av hela matchen och händelsen kan du klicka dig in på Hockeyettan.se artikel om detta. Där finns alla viktiga detaljer från denna omtalade match.