Har småföretagare tid för sommarsex?

En skribent från Företagarna skrev en artikel om vad sommaren handlar om. Där nämns det att sommaren ska vara en tid för semester, andrum, roliga aktiviteter och ett aktivare sexliv. Men många småföretagare har varken tiden eller ekonomin som krävs för att kunna ta semester.

Som anställd behöver man inte tänka på att sätta undan pengar till semestern eller att företaget där man arbetar ska fungera när man är borta. Allt sånt sköts av arbetsgivaren. Arbetsgivaren koordinerar allas semestrar så att det alltid ska finnas tillräckligt med personal och tar in extra personal om det skulle behövas. Dessutom avsätts tolv procent av månadslönen för att senare betalas ut när man har semester. En vanlig anställd kan alltså slappna och och ta semester och dessutom få betalt. Vilken lyx! Ett par som hade tid för sommarsex var paret som firade två år och döms för att ha sex på en gräsmatta.

 

Småföretagare har det svårare

När det kommer det småföretagare och egenföretagare så är det annorlunda. Ekonomin går inte alltid ihop så pass att det är möjligt att sätta av till semesterersättning. Därför måste många småföretagare arbeta under sommaren, och hinner inte ha det där härliga och kravlösa sommarsexet. Eller så handlar det om att arbetet kräver att man jobbar. Kanske gör man sådant som inte går att lämna över till någon annan, eller så skulle det ta för lång tid att lära upp personen för att det ska vara värt det. Oavsett anledning så kvarstår frågan – har småföretagare tid för sommarsex?

About Anders Svärd

Lämna en kommentar