Avslöjar beskedet om guldhjältens framtid efter skräckskadan

Chris Abbott har bekräftat att han karriär är över. Tre månader efter den otäcka och allvarliga skadan så står det klart att Chris Abbott lägger ned sin hockeykarriär. Han har blivit avrådd från att återvända till sporten då det skulle kunna innebära ytterligare skador för spelaren.

Det var i april som Chris Abbott skadade sig rejält när han åkte in i sargen. Det hela utspelade sig på en träning inför finalserien mellan HV71 och Brynäs. Chris fick lov att ledas av isen då skadan var så allvarlig att han inte kunde ta sig därifrån själv. Väl på sjukhuset, efter många koller, visade det sig att han hade ådragit sig en skada mellan två nackkotor. Skadan krävde operation. Operationen blev lyckad, men det var ändå en så pass allvarlig skada att Chris Abbott avråddes av läkarna från att återvända till hockeyn.

 

Läs här om en annan kanadensare som är aktuell för HV71.

 

Tidiga spekulationer om en avslutad karriär

Redan kort efter den otäcka skadan var det många som spekulerade i att Chris karriär var över. I åtta veckor efter skadan tvingades spelaren ha en nackkrage, något som många såg som ett tecken på att karriären var över. Chris skada är inte något som han märker av i den graden att han inte kan spela hockey men läkarna har avrått honom från att återvända till sporten då skadan skulle kunna förvärras vid en eventuell smäll.

About Anders Svärd

Lämna en kommentar