Bussolycka i Spanien

En bussolycka har inträffat i Spanien och en student från Jönköping skadades i den tragiska olyckan. Bussen krockade i Freginals som ligger sydväst om Barcelona. 13 studenter omkom och 40 skadades, en av dem är studenten från Jönköping.

I bussen var det närmare 60 personer som hade varit i Valencia på en festival. Förutom den drabbade bussen var det närmare 20 fordom som åkte tillsammans för att skjutsa studenterna mellan festivalen och Barcelona, där de bodde. Under tiden för olyckan var bussen på väg tillbaka till Barcelona. Men innan de hann komma fram så kom bussen över på fel sida av vägen och olyckan var framme. Orsaken till att bussen kom över på fel sida är inte fastställd.

 

Nyhet: Flera trafikolyckor under morgonen – SMHI utfärdar klass 1 varning.

 

I bussen var det närmare 60 personer som färdades. Av dem var det 13 stycken som omkom och 40 som skadades. Av de skadade var det fyra stycken som fick allvarliga eller livshotande skador. Eleven som kommer från Jönköping tillhörde den gruppen av människor som blev skadade, men enligt uppgifter ska studenten inte vara allvarligt skadad utan skadorna ska vara lindriga.

 

Läs också: De larmade polisen, men ingen kom – hur ska vi nu kunna lita på polisen?

About Anders Svärd

Lämna en kommentar