Stjärnan sjuk – missar matchen mot Färjestad

Det går magsjuka runt om i Sverige. Det drabbar inte bara oss vanliga dödliga, utan även hockeyspelare. Både Mattias Tedenby och Chris Campoli har insjuknat i magsjuka och missar nu matchen mot Färjestad. Det är ett bakslag för HV att stjärnbacken är sjuk.

Magsjuka är en mycket smittsam sjukdom. Det är även en så pass allvarlig sjukdom att det inte går att spela när man är magsjuk. För en person som är frisk i övrigt så är magsjuka inte farligt i den aspekten att det skulle vara en livshotande sjukdom, men däremot så gör magsjuka att kroppen blir lamslagen. De flesta som är magsjuka pendlar mellan toaletten och sängen. Mer än så orkar man inte – ännu mindre spela en hockeymatch. Därför är det extra allvarligt när spelare i ett lag drabbas av magsjuka, eftersom att det skulle kunna slå ut halva laget så att motståndet blir för tufft.

 

Luftburen sjukdom

Enligt nya studier är magsjuka en luftburen sjukdom och den är väldigt smittsam. I ett stängt omklädningsrum skulle en magsjuka i praktiken kunna spridas mellan alla spelare på nolltid. Hockey är även en närgången sport, och det i kombination med att spelarna är andfådda och andas snabbt och mycket gör att det sprids ännu lättare.

 

Update: Även Adam Almquist har nu insjuknat i magsjuka. Men övriga i laget är friska än så länge.

About Anders Svärd

Lämna en kommentar