Dyrbar whiskeysamling stulen från dubbelmördarens offer

Zoran Radovanovic har dömts till livstids fängelse för fyra mord i form av två dubbelmord samt grovt bedrägeri. Vi har tidigare rapporterat från rättssalen där han bröt ihop och grät. Nu kommer nästa smäll för offrens anhöriga – en dyrbar samling av whiskey har stulits från ett av offren.

Den mördade mannens son har berättat att samlingen har ett högt affektionsvärde. Därför utlovas hittelön till personen som lämnar över whiskyn till polisen eller tips som leder till att whiskeysamlingen hittas. Men flaskorna har även ett ekonomiskt värde. Flaskorna värderas till att vara värda 200 000 kronor.

Det var tjuvar som bröt sig in i det mördade parets källarförråd och stal nästan alla flaskor som fanns. Det blev några fåtal flaskor kvar. Flaskorna har ett värde mellan 1 500 kronor upp till 2 800 kronor styck.

 

Berusad man greps

En berusad man som hade en flaska från samlingen har gripits. Men det visade sig senare att mannen inte var tjuven utan att han hade köpt flaskan på gatan.

Sonen till den mördade mannen har sagt: – Det handlar inte om flaskornas värde. Det handlar om de minnen jag har med pappa. Samlingen har ett stort affektionsvärde. Sonen är villig att betala ut hittelön för att få tillbaka flaskorna som är betydelsefulla för honom.

 

Läs också: Flera trafikolyckor under morgonen – SMHI går ut med klass 1 varning.

About Anders Svärd

Lämna en kommentar