SD politiker polisanmäld – jag tar en omväg nar jag möter invandrare i Habo

Morgan Malmborg är den SD-politikern i Habo som är högst uppsatt. Nu är han polisanmäld. Han är anmäld för hets mot folkgrupp och det är en privatperson som har gjort anmälan.

SD är ett parti som är omdebatterat och det är många politiker inom partiet som har hamnat i blåsväder. Bland annat för kommentaren som SD i Mullsjö vägrar ta bort. Denna gången är det Morgan Malmborgs tur. — Våldtäkterna i Sverige har ökat med 800 procent sedan 1970-talet. Vem kommer nu att ta ansvar för våra unga habotjejer om de utsätts för denna kränkning, som våldtäkt är. Detta är orden som Morgan uttalade. Efter det uttalandet har han blivit anmäld av en privatperson, anmälningen handlar om hets mot folkgrupp.

 

Intervju med Morgan från tidigare JKPG live

Vad var det egentligen du sa i fullmäktige i torsdags?
— Jag sa att kaos väntar Habo. Det var min rubrik på anförandet. Invandrarna är överrepresenterade när det gäller våldtäkter. Särskilt de som kommer från Afrika begår våldtäkter tio gånger mer än andra.

Hur vet du det?
— Två tredjedelar av de som döms är utlandsfödda, läste jag förra veckan.

Var läste du det?
— Det var nog i BRÅ:s statistik, säger Malmborg från SD.

När denna statistik sedan ifrågasattes kunde Morgan inte hänvisa till den källan han hade utan hänvisade istället till en blogg som är känd för att sprida rasistisk statistik.

 

Läs också: Samuel från SD vill inte sitta bredvid en muslim och be.

About Anders Svärd

Lämna en kommentar