Integrationsprojektet räddade fotbollsklubbens framtid

Integration och lagsport är två goda vänner. Det finns det många bevis för. Det som dock krävs för att detta ska fungera är att kommunerna engagerar sig för att få fler invandrare att gå med i integrationsprojekt som detta.

För att en person ska kunna komma in i det svensk samhället så krävs det arbete. Speciellt om personen i fråga inte går i skolan. För yngre invandrare så kommer integrationen i många fall automatiskt i skolan, men för äldre personer så är det svårare. Det tar oftast flera år innan invandrare kan tillräckligt bra svenska för att kunna skaffa ett jobb. Därför är det viktigt att börja arbeta med integrationen så fort som möjligt. Och ett bra sätt att göra detta på är via fotboll.

 

Nyhet: Erik Ersberg lämnar HV71 efter uttaget.

 

Att få vara med i ett lag är en fin känsla. Och ännu finare blir den känslan om det handlar om att man välkomnas in i ett nytt samhälle. Det är perfekt både för svenskar, som får mer erfarenhet av invandrare, och för invandraren som kommer in i samhället med hjälp av fotbollen och de andra lagspelarna.

 

Läs också: Här demonstrerar nazisterna i Jönköping – vi vill ta över makten i Norden.

About Anders Svärd

Lämna en kommentar