Nudisternas krav: nakenbad centralt i Jönköping

Sverige har 90 nakenbad, men Jönköping har inte ett enda. Nu kräver nudisterna i Jönköping ett nakenbad.

Det är Sveriges Naturistförbund, som förkortas SNF, som kräver att det ska finnas ett bad där de kan slänga av sig kläderna och bada nakna. Enligt Sveriges Naturistförbund så är det en av tio personer som föredrar att bada naken. Därför frågar nu Sveriges Naturistförbund Jönköpings kommun om det finns möjlighet att upprätta ett nakenbad i Jönköping.

 

Naturistcamping – men inget nakenbad

Sveriges Naturistförbund skickar regelbundet ut enkäter till de olika kommunerna i Sverige för att se hur de kan arbeta med naturister. Senast de skickade en enkät till Jönköpings kommun så sa kommunen att de kunde erbjuda mark till en naturistcamping. Men då fanns det ingen i Jönköping, eller i närområdet, som kunde ta hand om campingen så det blev aldrig någonting med det förslaget.

Nu föreslår istället Sveriges Naturistförbund att kommunen ska skaffa en plats för nakenbad då det inte kräver något av Sveriges Naturistförbundet själva. Förhoppningen är att kommunen och nudisterna ska komma fram till något angående detta, men ännu pågår förhandlingarna.

 

Läs också: Kritiken växer mot Postnord – brevbärare slutar rundan halvvägs.

About Anders Svärd

Lämna en kommentar