Karalahti tillbaka i HV – Lindbom en av ligans bästa

Jere Karalahti är äntligen tillbaka på isen igen och nu hyllar han tränaren Lindbom och säger att han är en av ligans bästa.

Jere Karalahti var avstängd under tre matcher för en tackling. Straffet för tacklingen var fyra matcher, men en av matcherna förvandlades till böter, varpå matchstraffet sträckte sig över tre matcher. Jere Karalahti kom tillbaka och spelade en match och gjorde HV71 till HV 71 igen – med det som hände sen är unikt.

 

Avstängd igen

Jere Karalahti kom tillbaka efter sin långa avstängning och spelade en match. Men i början av den matchen delade han ut en tackling som inte var tillåten. Straffet? En avstängning, igen.

– En spelare som inte har pucken blir helt överkörd. Det ser inte ut som att det är en tackling mot huvudet, men man får inte tackla en icke-puckförande spelare. Det är absolut väldigt, väldigt respektlöst och sådant måste bort, säger ”Kuben” i C More enligt Aftonbladet.

Eftersom att pucken var så långt ifrån spelaren som Jere Karalahti tacklade så bedöms straffet till ett matchstraff och han är avstängd under nästa match. Det var en kort tid tillbaka på isen för Jere Karalahti.

About Anders Svärd

Lämna en kommentar