Pålssons lag sprängde målbarriären över förväntan

Örebro var det allra första laget att sätta ett nytt målrekord i allsvenskan. Men nu ligger de i lä. Det rekordet slogs minst sagt med råge när Jönköping krossade Göteborg. Vad blev då resultatet? Jo 33 – 1.

Det låter inte troligt att matchresultatet slutade med att ena laget gjorde 33 stycken mål och att det andra laget bara gjorde ett mål, men det är faktiskt helt sant. Det var minst sagt en match som var rik på mål, men inte från Göteborgs håll då de bara lyckades få in ett endaste mål. Totalt blev det 34 stycken mål, och 33 av målen kom från Jönköping som i och med detta slog ett nytt rekord. Martin Källberg var den spelaren som gjorde flest mål och han gjorde sju mål. Det var många olika målskyttar i matchen och det första målet kom redan när det endast hade gått fyra minuter av matchen.

– Vi hade sagt på skoj före matchen att vi ska åka dit och krossa målrekordet. Vi pratade mycket om att om man vill gå hela vägen och utvecklas som elitidrottsman krävs det att man spränger barriärer och gränser, säger Niklas. Läs mer av intervjun på IB nytt.

 

Läs också: Heta sporten har nått Jönköping och kommer bli en succe.

About Anders Svärd

Lämna en kommentar