Så här har du aldrig sett tändsticksområdet förut

Tändsticksområdet har fått fått nya spektakulära skulpturer. Det är något som ser ut som gigantiska tändstickor. De är upplysta med ett varmt ljus som ska representera eld och det ser nästan ut som att kreationen av gigantiska tändstickor brinner.

Genom att klicka här kan du se vackra bilder från tändsticksområdet och den häftiga skulpturen.

Tändsticksområdet i Jönköping är en magisk plats. Vi skulle nog våga sträcka oss så pass långt och säga att alla som bor i Jönköping har varit där. För övriga personer som kommer till Jönköping så är Tändsticksområdet ett måste. Det är en plats med vacker arkitektur bestående av äldre tegelbyggnader. Det är ett otroligt mysigt område och det finns butiker, restauranger och inte minst historia. Det finns även en träbyggnad som idag är ett tändsticksmuseum.

Platsen har mycket historia. Det syns redan på de gamla byggnaderna, men för den som vill ha lite mer fördjupning i ämnet så är en tur på tändsticksmuseet ett måste. Det finns endast tre stycken tändsticksmuseum i hela världen, och detta är ett av dem. Är du i Jönköping så är både tändsticksområdet och tändsticksmuseet ett måste.

 

Läs också: Karalahti om framtiden – jag har några erbjudanden.

About Anders Svärd

Lämna en kommentar