Idag startar rättegången mot den misstänkte 28 åringen

Det är den första rättegångsdagen gällande mordet som 28 åringen genomförde. Han har redan erkänt mordet och under rättegången berättar gärningsmannen detaljer om hur det gick till och varför han gjorde det.

Polisen larmades till en lägenhet i Rosenlund. Det var grannar som hade larmat då de både hade hört bråk men också sett en man som gick runt med ett basebollträ och ett gevär. Men det var varken geväret eller basebollträt som hade mördat den 20 åriga kvinnan, utan hon dog av stickskador från en kniv. Mannen har själv sagt: – Hade jag varit i mina sinnes fulla bruk hade det här aldrig hänt.

 

Läs också: Önerud: han hade kunnat mörda mig.

 

Kammaråklagare Anders Brokelind säger: – Det är ett kraftigt övervåld. Det är tre kraftiga, djupa knivstick, samtliga i sig säkert dödliga. Hon har avvärjningsskador dessutom, kraftiga skärsår på armar och händer och har försökt att freda sig.

För tio år sedan dömdes mannen till åtta års fängelse för att ha dödat en man med en bergsprängare. Straffet kortades sedan ner till 2,5 år.

28 åringen har erkänt handlingen, men nekar till mord. Enligt mannen var det inte meningen att kvinnan skulle dö och han tycker att domen borde bli dråp och inte mord.

 

Läs också: Par firade två år tillsammans – döms för sex på gräsmattan.

About Anders Svärd

Lämna en kommentar