Ångerfull Campoli – skickat meddelande till Peter

I hockeyallsvenskan och SHL var det sex stycken tacklingar som anmäldes till disciplinnämnden och det är totalt 35 avstängningar av matcher som spelarna får. Och Chris Campoli blir avstängd under sju matcher.

Det var en rad ordentliga smällar som delades ut i både SHL och hockeyallsvenskan under helgen. Straffen blev utvisningar men även matchstraff. Totalt rör det sig om 35 matchstraff för de inblandade spelarna. Vissa av matchstraffen förvandlas till böter.

Läs också: Stjärnan är sjuk och missar matchen mot Färjestad.

 

Chris Campoli orsakade en hjärnskakning

En av de spelarna som var ute på isen och tacklades extra mycket var Chris Campoli. Han delade ut en tackling mot Peter Öberg som spelar i Modo. Peter Öberg fick sig en rejäl smäll och det misstänktes en hjärnskakning, vilket också senare bekräftades. Peter knockades totalt och låg kvar länge på isen. Han kunde inte ta sig därifrån själv utan fick lov att ledas av planen. Något som även SVT sport har rapporterat om.

Straffet för kanadensaren Chris Campoli blev tio matchers avstängning, men tre av matcherna omvandlades till böter på 37 500 kronor så det återstående matchstraffet är sju matcher. Chris Campoli medger att det var en osportslig tackling och är ledsen för konsekvenserna som blev. Han har skickat meddelande till Peter och bett om ursäkt.

 

Nyhet: Förre HV spelare utköpt ur KHL klubben.

About Anders Svärd

Lämna en kommentar