Förre HV spelaren utköpt ur KHL klubben

Adam Almqvist är en spelare som är fostrad i HV. Han har även spelat i Detroit Red Wings organisation och flyttade sedan till Severstal Cherepovec i KHL. Nu har han blivit utköpt ur Severstal Cherepovec. HV71 är nu intresserade av att återigen få spelaren till laget och en förhandling har startat, enligt källor.

Adam Almqvist har spelat i Hv71 under hela sin ungdom och debuterade senare i SHL i sitt moderslag. Adam Almqvist gjorde succe och var med när HV71 vann SM-guld. Något som Adam är djupt stolt över. Adam flyttade senare till USA för att spel i NHL. Han bodde i USA under två säsonger med framgången uteblev. Under tiden som Adam befann sig på andra sidan av Atlanten så spelade han endast tre matcher i NHL. Därför tog Adam valet om att flytta till Ryssland för att spela i KHL. Framgången blev större och han spelade 21 matcher innan han blev utköpt. Nu kan han vara på väg till HV, precis som den Kanadensiske backen.

Till Jnytt.se säger HV 71:s sportchef Johan Davidsson – Adam är alltid en intressant spelare för oss, men sen får vi inte glömma att han har varit i Ryssland och handlar det om ett utköp måste han ta hänsyn till skatteregler och så vidare.

About Anders Svärd

Lämna en kommentar