Tankade sin egen bil med arbetsgivarens kontokort

En man som är hemmahörande i Husqvarna står åtalad för bedrägeri. Bland annat handlar det om att mannen, som är i 25 årsåldern, har tankat sin privata bil med arbetsgivarens kontokort ett 70 tal gånger uppger Pia Kling vid Jönköpingspolisen.

Mannen som nu står åtalad för bedrägeri arbetar på ett logistikföretag. På företaget finns det fordon som regelbundet tankas, men mannen ska även ha tankat sitt privata fordon med kortet som tillhör logistikföretaget där han arbetar. Under upprepade tillfällen ska mannen har tankat sin privata bil med företagskortet utan att ha uppgett detta för arbetsgivaren. Enligt åtalet handlar det mesta av bedrägeriet om att mannen har tankat bilen med företagskortet, men han ska även ha gjort andra mindre köp med kortet. Det rör sig inte om några större summor per köp, men den totala summan uppges vara en hög siffra.

Under tiden som mannen står åtalad har han fått lämna sin post på jobbet. Visar det sig att mannen är oskyldig kommer han att få återgå till arbetet som normalt. Uppdagas det att mannen är skyldig till brotten kommer han inte att få återgå till jobbet och riskerar fängelse även om böter är det mest sannolika straffet.

 

Senaste nytt: Bussolycka i Spanien.

About Anders Svärd

Lämna en kommentar