Jönköping laddar för spektakulär dressyrtävling

Jönköpings Fältrittklubb kommer att arrangera Jönköping Summer Dressage i år igen. Det är en dressyrtävling som är av hög rang. Tävlingen är återkommande och det är cirka 600 ryttare på elitnivå som är med och startar i eventet.

 

Nyhet: HV backens fina gest – lagade mat till hemlösa.

 

På tävlingens sista dag är det i år någonting helt nytt som står på agendan. På söndagen är det första klass för FEI Individuella Mästerskapsprogram för ponny. Det är för klassen D-ponnyekipage och är i år en kvalklass till Stockholm International Horse Show som går av stapeln på maffiga Friends Arena.

Lite senare under eftermiddagen är det de stora hästarna som bjuds in till en FEI Grand Prix Kür av arrangören. Denna har kval till Live Arena och även Dressage Power Grand Prix Tour. Det är stora event som det finns chans att ta sig in på genom Jönköping Summer Dressage. Även Jönköping Summer Dressage är en högklassig dressyrtävling, så om man inte tar sig vidare från den tävlingen har man ändå fått tävla med eliten, både när det kommer till hästar och ryttare. Tävlingen arrangeras i ett somrigt Jönköping och brukar infinna sig under augusti månad.

 

Läs också: MC träff firade med dödsryttare.

About Anders Svärd

Lämna en kommentar